FAQ

Ja, een gietvloer kan op quasi elke ondergrond worden aangebracht. Chape, beton, tegels, zelfs een houten ondervloer kan. Afhankelijk van de ondergrond wordt nagegaan welke (extra) voorbereiding uitgevoerd dient te worden voor een goede hechting met de gietvloer. Wij komen de ondergrond altijd op voorhand bekijken, om op basis daarvan een gerichte prijsofferte te kunnen maken.

Ook op een reeds bestaande vloer kan een gietvloer geplaatst worden owv de geringe dikte.

Absoluut! Een gietvloer is zelfs een heel goede warmtegeleider.

Maar ook zonder vloerverwarming voelt de gietvloer comfortabel aan omdat het materiaal heel snel de omgevingstemperatuur aanneemt.

Let op: bij het plaatsen van een vloerverwarming worden er ook meestal uitzettingsvoegen voorzien in de chape, dit om eventuele scheuren in de ondervloer te minimaliseren. Om scheurvorming in uw gietvloer te voorkomen hernemen wij deze voegen in de gietvloer.

Een gietvloer volgt steeds het gedrag van de ondervloer. Dus wanneer de ondervloer zettingen of scheuren vertoont, is het goed mogelijk dat ook de gietvloer zettingen of scheuren gaat vertonen.

Daarnaast behoren gietvloeren tot de categorie ‘harde vloeren’ en zijn daardoor niet ongevoelig voor krassen. Maar dit is sterk afhankelijk van het gekozen vloersysteem (zo is een PU gietvloer bijv. krasbestendiger dan een epoxy gietvloer).

Het woord zegt het zelf: ‘giet’vloer. Het zijn vloeibare vloeren die ter plaatse op kleur worden gebracht en gemengd. Vervolgens wordt deze vloeistof letterlijk ‘uitgegoten’ en uitgesmeerd. Per laag wordt een droogtijd van 12u gerespecteerd. Afhankelijk van het gekozen vloersysteem en de kleur, reken je dus een 3 tot 5 tal werkdagen voor het uitvoeren van de vloer.

Heel gemakkelijk! Stofzuigen en moppen met water en een neutraal reinigingsmiddel is voldoende. Een gietvloer is niet gevoelig voor vlekken, etensresten of dranken. Ideaal dus voor gezinnen met kleine (en grotere) kinderen. Bij bijv. wijnvlekken raden we wel aan om ze meteen te verwijderen, omdat het hier gaat om sterk organische kleurstoffen.

Gietvloeren zijn berekend op zeer intensief gebruik, denk maar aan de oorsprong van de gietvloeren, waar ze voornamelijk werden toegepast in de industrie.

Vraag nu vrijblijvend een gratis vloerinspectie aan!

Gratis Vloerinspectie